ÉsCultura d’Arena

Pioners en l’escultura de sorra, Arenas Posibles neix el 1988 com a iniciativa dels escultors Sergi Ramírez i Montserrat Cuesta.

L’objectiu?

Desenvolupar i potenciar l’escultura d’arena d’una manera professional.

El resultat?

Després d’una llarga trajectòria treballant l’arena, Arenas Posibles s’ha mostrat com a empresa capdavantera en l’àmbit nacional i internacional. Veneçuela, Dinamarca, Taiwan, Perú, Egipte, França, Itàlia, Portugal, Colòmbia… i així fins a 20 països, que han estat espectadors del procés de modelació d’una partícula tan efímera com l’arena en mans d’Arenas Posibles, especialistes en escultures d’arena.

Sorra, aigua i molt de talent són els tres requisits indispensables per esculpir l’arena. Arenas Posibles ha tingut molt a veure en la professionalització d’aquest art, despertant un gran interès artístic, publicitari i mediàtic per la seva capacitat de donar forma a qualsevol idea en estat embrionari i en qualsevol espai. El modelatge de logotips, la fusió de les formes geomètriques amb figures humanes, la creació de pessebres gegants… demostren que la seva imaginació no coneix límits.

Arenas Posibles, modelant l’efímer des de 1988.

SERGI RAMÍREZ

“L’arena és un material molt més versàtil que volàtil. La seva naturalitat permet crear figures integrades en qualsevol espai”.

Meticulós i autodidacta, Sergi ha treballat de forma molt persistent durant 30 anys fins a aconseguir convertir una activitat passatgera en una professió tècnica i especialitzada. Ha treballat durant molts anys en solitari, guanyant experiència i adquirint coneixements i destresa.

El seu talent no només ha estat sol·licitat en molts esdeveniments fora de l’àmbit de les platges, sinó que també ha estat reconegut internacionalment. 1r premi al III i IV Certamen (Gran Canària), 2n premi del Zhoushan International Sand Sculpture Festival (Xina) i 3r premi al festival Tranum Strand (Dinamarca), entre d’altres, són una mostra palpable de la seva perseverança com a escultor professional de figures d’arena.

MONTSERRAT CUESTA

“La il·lusió i la superació constant són la millor tècnica de compactació en les escultures d’arena”.

Dinàmica i pragmàtica, fa més de 25 anys que Montserrat treballa la sorra com a escultora especialitzada en aquesta disciplina. El seu primer contacte amb l’escultura d’arena és el 1989, quan coneix a Sergi, qui durant els anys següents l’orienta en les tècniques escultòriques fins que evoluciona i perfecciona el seu talent. L’any 2003, Montse decideix que és hora de créixer i inicia la seva carrera en l’àmbit internacional, participant en múltiples projectes al voltant del món.

La seva habilitat modelant aquesta fina matèria li ha ajudat a obtenir el II i III premi a festivals tan importants com el Zhoushan International Sand Sculpture Festival (Xina). Actualment, demostra la seva vocació per aquest art efímer compaginant la seva participació en projectes internacionals amb l’organització de projectes nacionals.